Gerecyclede jeans voor mannen en vrouwen

Ben je op zoek naar gerecyclede jeans van hoge kwaliteit en die op een duurzame manier zijn geproduceerd? Hecht jij veel waarde aan het klimaat en de natuur? Neem dan eens kijkje in onze webshop met onder andere gerecyclede jeans. Alle items zijn op een ecovriendelijke manier tot stand gekomen. Zo vind je er ook veel leuke denim leftovers die je outfit echt uniek maken. Wij maken namelijk van overgebleven stukken denim nieuwe toffe items! Hierdoor ontstaan er echte one-of-a kind pieces waarmee jij je garderobe een duurzame boost geeft.

Gerecyclede jeans voor mannen en vrouwen

Een goede jeans is onmisbaar in je kledingkast maar wist je dat een spijkerbroek een behoorlijk grote milieu impact kan hebben? Zo is de CO2 uitstoot die komt kijken bij het produceren van een spijkerbroek erg hoog. Dit komt onder andere doordat je je jeans moet wassen. Een groot deel van de impact wordt ook veroorzaakt door het productieproces van je jeans. Er is namelijk katoen nodig om je jeans te maken. Zo is er bijvoorbeeld al 2500 liter water nodig voor de katoenplanten die nodig zijn voor het maken van een jeans. Die katoenplanten hebben natuurlijk ook landbouwgrond nodig. Hierbij kun je al gauw denken aan 10m2 voor een jeans. Dit heeft vaak ontbossing tot gevolg wat ook weer slecht is voor het milieu. Wanneer je kiest voor een gerecyclede jeans bestaat het denim al en hoeft het niet opnieuw geproduceerd te worden. Er zijn geen nieuwe grondstoffen nodig waardoor je je milieu impact laag houdt. Kom eens langs in ons atelier in Rotterdam om te zien hoe wij te werk gaan. Wij bieden onder andere een made to measure service aan. Wij maken graag een unieke jeans voor je, bijvoorbeeld met patchwork denim.

Gerecycled jeans

Custom made gerecycled jeans met patchwork denim

Wil jij er trendy uitzien maar wel op een verantwoorde en duurzame manier? Ga dan voor een gerecycled item met patchwork denim! Zo creëer je in no time een funky look waarmee je ook nog eens een stempel drukt op een duurzame levensstijl. Door gebruik te maken van patchwork gaan er namelijk minder stoffen verloren. Je kunt verschillende kleuren en patronen met elkaar combineren voor een unieke resultaat. Ook kun je je jeans oppimpen met leuke lapjes en applicaties. Op die manier kun je je oude jeans dus ook nieuw leven inblazen. Benieuwd naar hoe wij te werk gaan? Kom eens langs in ons atelier en bewonder onze collectie. Of shop je duurzame garderobe online in onze webshop.

Menu
Open chat
Need Help?
Hello, how can we help you?