Jeans van recycled denim voor een lagere milieu impact

Je wilt graag een jeans kopen maar je milieu impact zo laag mogelijk houden. Dan is een jeans van recycled denim een fijne optie want hiervoor zijn geen nieuwe grondstoffen gebruikt. Vind het type jeans dat past bij je figuur en je eigen persoonlijke stijl en je hebt een jeans te pakken die tijdloos is en lang meegaat. Neem ook een kijkje in onze collectie met denim kimono’s. Op die manier creëer je een uniek denim-op-denim look die ook nog eens helemaal duurzaam en verantwoord is. Door te kiezen voor recycled denim draag je je steentje bij aan de verlaging van de milieu impact van de fashionindustrie. Nooit gedacht dat duurzaamheid en mode samen kunnen gaan? Wij bewijzen dat dit de ultieme combinatie is. Neem eens een kijkje in onze winkel of webshop en laat je inspireren door onze duurzame items.

Blaas je oude jeans nieuw leven in: transformeer recycled denim

Je kunt je oude jeans op een creatieve manier weer nieuw leven inblazen. Help je ons mee om de wereld een beetje groener te maken? Lever je oude jeans bij ons in en wij maken er een nieuwe hippe en unieke variant van. Je kunt niet alleen jeans bij ons inleveren maar ook, rokjes, t shirts en jassen. Ze mogen gekleurd zijn of er mag een print opstaan. Ook mag het denim in elke conditie zijn, bijvoorbeeld met scheuren of gaten. Er is altijd wel een stuk denim herbruikbaar. Hoe het denim recyclingproces in zijn werk gaat lees je hieronder.

Recycled jeans

Totstandkoming van een jeans met recycled denim

Allereerst gaan we alle binnengekomen jeans uitzoeken en bekijken welke stoffen geschikt zijn voor recycling. Vervolgens knippen we de bovenkant van de broek af. Dit stuk kunnen we namelijk meestal niet gebruiken voor recycling. Daarna komt er veel maatwerk bij kijken. Bij andere organisaties wordt een jeans meestal eerst naar een land gebracht wat voor CO2 uitstoot oplevert. Wij maken recyclede jeans op locatie in Rotterdam. Ben je benieuwd geworden? Wil je onze collectie van jeans met recycled denim in de winkel bewonderen? Hier kun je ook gebruik maken van onze made to measure service. Kom eens langs in de winkel en laat je adviseren!

Menu
Open chat
Need Help?
Hello, how can we help you?